به گزارش خبرنگار مهر، در تاریخ ۲۰ مهرماه مجتبی شجاعی، فرماندار شهرستان دلگان در مصاحبهای تحت عنوان «قطعی ۷۵ روزه آب ۵ روستای دلگان / شرکت آب و فاضلاب پاسخگو نیست» از قطعی آب ۵ روستای این شهرستان به مدت ۷۵ روز و عدم پاسخگویی مسئولان آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
حالا بعد از گذشت ۴ روز از انتشار این خبر، علیرضا قاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان میگوید از مردم عذرخواهی میکند و آب این روستاها به زودی وصل میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، متن جوابیه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان بدین شرح است:
به استحضار میرساند، چاه آب شرب روستاهای «چاه اسحاق» به دلیل عمر طولانی و تخریب لوله جداره ریزش کرد و تأسیسات آبرسانی روستا از مدار خارج گردید. بهطوری که امکان پمپاژ آب میسر نبوده است. در راستای حل مشکل با رعایت ملاحظات فنی و به منظور تأمین آب پایدار روستا اقدام به جانمایی مناسب شده است.
متأسفانه در یک مرحله پیمانکار پس از چند روز از ابلاغ از انجام کار انصراف و پس از آن پیمانکار دوم نیز در حین حمل دستگاه حفاری دچار سانحه تصادف شده است و در نهایت در مرحله سوم پیمانکار انتخاب و هماکنون در محل مستقر میباشد.
لازم است بابت تأخیر به وجود آمده و قرار گرفتن اهالی محترم روستا در شرایط سخت از صمیم قلب عذرخواهی کنم. در انتها ضمن عذرخواهی مجدد از مردم، گزارشی از وضعیت آب شرب شهرستان دلگان همراه با مجموعه اقدامات انجام شده و مشکلات موجود برای آبرسانی به روستاهای شهرستان به شرح ذیل تقدیم میشود:
با توجه به وجود منابع آب زیرزمینی قابل توجه در شهرستان دلگان اکثر روستاها به صورت مجتمعهای آبرسانی چند روستایی تعریف و اجرا شدهاند. از تعداد ۱۹۶ روستای شهرستان، ۱۴۲ روستا دارای تأسیسات آبرسانی است و از ۵۷۲۰۱ نفر، ۵۲۳۵۱ نفر از جمعیت روستایی شهرستان از نعمت آب آشامیدنی برخوردار هستند و شاخص بهره مندی از آب شرب روستایی شهرستان، ۸۰ درصد است که از متوسط استان ۱۱ درصد بالاتر است، هرچند این رقم نیز زیبنده مردم نجیب منطقه نیست و این مجموعه تا زمان پوشش کامل جمعیت روستاها از نعمت آب آشامیدنی سالم اقدامات مورد نیاز را انجام خواهد داد.
با توجه به قدمت بالای شبکههای توزیع، برخی روستاها از جمله روستاهای چاه شور دارای شبکه فرسوده است، که مطالعات کامل انجام شده است و این منطقه نیاز به ۶۲ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع دارد که برآورد آن بر اساس اسناد مناقصه تنظیمی ۸ میلیارد تومان برای هزینه اجرا و مبلغ ۱۰ میلیارد تومان نیز برای خرید لوله مورد نیاز است.
شایان ذکر است طی سال ۹۸ مطالعات آبرسانی به مجتمع روستاهای جنوب دلگان به تعداد ۱۱۴ روستای تحت پوشش و مجتمع روستاهای شمال دلگان با تعداد ۵۵ روستای تحت پوشش به منظور اصلاح و بازسازی کامل شبکه و تأمین آب از منابع پایدار صورت پذیرفته است.
در سال جاری نیز تعداد ۱۶ طرح آبرسانی با اعتباری معادل ۲۸,۲۲۹ میلیون ریال به شرکت آب و فاضلاب استان جهت آبرسانی به تعدادی از روستاها و شهر دلگان ابلاغ شده که با توجه به پروژههای تعریف شده و در دست اجرا این میزان جوابگوی نیاز اصلی اعتبار مورد نیاز آنها نمیباشد.
برای آبرسانی به روستاهای چاهکیچی، چاهجلال و عاشقان حسینی، بخش اعظم لولههای مورد نیاز خریداری شده و مناقصه اجرای خطوط انتقال و شبکه توزیع در یک مرحله تجدید گردید و به زودی مجدداً انجام خواهد شد. علیرغم اینکه اعتبار ابلاغ شده به پروژه ۱۸۶ میلیون تومان است و اعتبار مورد نیاز برای این طرح به مبلغ ۴۲ میلیارد ریال درخواست شده، پیگیری خواهیم کرد که امسال اجرا شود.
همچنین، شرکت آب و فاضلاب طی چند ماه اخیر یکی از طرحهای بزرگ شهرستان دلگان که آبرسانی به شهر جدیدالتأسیس چگردک بود را راهاندازی کرد و جمعیتی بالغ بر ۲۷۴۲ نفر از آب آشامیدنی بهرهمند شدند.
در پایان با توجه به کسری اعتبار پروژهها این شرکت با تمام امکانات پیگیری خواهد کرد تا از محل اعتبارات ملی برای آبرسانی به شهرستان اختصاص دهد، همچنین نیاز است در ابلاغ و تخصیص اعتبارات مورد نیاز پروژههای نیمه تمام شهرستان، سازمان مدیریت و برنامهریزی نگاه ویژهای به این مهم داشته باشد تا این شرکت بتواند در حداقل زمان ممکن پروژههای اجرایی نیمه تمام را به اتمام برساند.
نظر شما